Slim hijsen tot 60 meter zonder kraan

Elevall Minikraan

Elevall Minikraan tot op grote hoogte

In stedelijke gebieden wordt het steeds lastiger maar ook duurder om met grote kranen te werken maar niet met de Elevall Minikraan. Zeker om bijvoorbeeld op 50 meter glas te verwisselen is een hele uitdaging, qua uitvoering voor de aannemer en qua kosten voor de eigenaar van **het** pand. Daarnaast is het in de nabije toekomst niet meer toegestaan om met brandstofmotoren te werken. Nu zijn er al elektrische kranen, maar vaak zijn er vervuilende vrachtwagens nodig om de kraan op het werk te brengen.

 

De Elevall biedt uitkomst.

Met de Elevall kunt u 180 kg tillen tot op 60 meter hoogte. De Elevall is compact en past in een lift. De Elevall bestaat uit twee delen: het kraangedeelte en het motorgedeelte. De eenvoudigste manier is het gebruik van de Elevall tussen twee vloeren of twee balkons. De Elevall kan hier tussen opgeklemd worden. Als er geen bovenliggende betonvloer aanwezig is, kan de Elevall ook met ballast gestabiliseerd worden. Met de handige poten en schoren ballastset (optie) kan de Elevall met voeten voor bouwhekken worden gestabiliseerd. De vuistregel is om 3x het te hijsen gewicht aan ballast aan te brengen, verdeeld over twee richtingen. De Elevall werkt met een 220V-motor, elektrisch aangedreven dus, goed voor het klimaat. Het gebruik van de Elevall vereist minimale kennis en moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerd persoon.

 

Bewonder de Elevall Minikraan

Als u geïnteresseerd bent in de Elevall, dan bent u meer dan welkom in Kapel Avezaath (Tiel) om de Elevall te beleven in onze showroom. De Elevall heeft een afstandsbediening voor een precieze controle tijdens het hijswerk. Het bereik van de afstandsbediening is 50 meter vrije afstand (geen muren etc. ertussen). De batterijen gaan ongeveer 1 jaar mee.

De materialen die kunnen worden verplaatst, zijn onder andere:

Zonneschermen, glas, aluminium, hout en pergola’s, metalen buizen of andere materialen, deuren, apparatuur, keukenbanken, piano’s, reservoirs, bouwtrucks, meubels, ijzeren balken, enz…

Glas en andere breekbare materialen moeten worden verplaatst met hun goedgekeurde hijsaccessoire (onder de haak) zoals vacuümzuigers klasse 3 met extra valbeveiliging of binnen een frame dat daarvoor is gemaakt.

De lift beschikt over veiligheidsvoorzieningen zoals kabelbeschermers, contactstopverbinding (eindsluitingsschakelaar), anti-vibratievoeten, noodstop en gevoelige besturing.

 

Wij adviseren om de Elevall te borgen met een valbeveiliging.

De maximale lading is 180 kg inclusief de hijsvoorzieningen zoals de vacuümzuiger.  Kijk snel op www.elevall.nl voor meer info en de prijzen. 

Zeker in combinatie met onze mooie lichte karren heeft u weer plezier in het werk, u bespaart kosten voor de opdrachtgever, en u werkt zelf efficiënt. Daarnaast scheelt het enorm veel tijd omdat u geen vergunningen hoeft aan te vragen voor de kraan. 

×