Pompzuigers

Veribor Handpompzuiger

Met een uitgebreid assortiment aan handpompzuigers voor het ergonomisch en veilig tillen van glas, tegels en andere materialen, is Gevelridder dé specialist op het gebied van handpompzuigers. U kunt alle modellen die op onze website te zien zijn ook bij ons in de showroom komen testen.

 

De keuze tussen een accuzuigheffer of een handpompzuiger is tegenwoordig niet meer zo eenvoudig.

Als u slechts sporadisch glas of andere plaatmaterialen hoeft te tillen, dan raden wij een handpompzuiger aan. Niet alleen omdat een accuzuigheffer, ook wel bekend als Auto Vac heffer of elektrische batterij handpompzuigers, duurder zijn, maar ook omdat ze moeten worden opgeladen. Als dit wordt vergeten, moet er gewacht worden totdat de pompzuiger is opgeladen. Bovendien is het risico op defecten bij een handpompzuiger met een handbediende plunjer minder storingsgevoelig dan bij een zuiger die elektrisch werkt met (oplaadbare) batterijen. De Grabo Ottovac is hier een uitzondering op; deze kan zowel met een oplaadbare unit werken als met AA-batterijen, die overal verkrijgbaar zijn. De nieuwe accuzuigheffer van Veribor gaat nog een stap verder: deze kan zowel met de hand als elektrisch worden bediend. Als u veel met glas en plaatmateriaal moet werken, elke dag opnieuw, dan adviseren wij u om een elektrische handpompzuiger aan te schaffen. Het langdurig handmatig pompen kan op den duur schadelijk zijn voor de handspieren.

Er zijn verschillende merken handpompzuigers van goede kwaliteit beschikbaar:

 

1. Grabo (gemaakt in de VS/China)
2. Kim75 (gemaakt in China)
3. Powr Grip (gemaakt in Amerika)
4. Veribor van Bohle (gemaakt in Duitsland)

 

Grabo

Grabo is een toonaangevende Amerikaanse fabrikant van hoogwaardige vacuümzuigers. Hoewel de zuigers in China worden geproduceerd, biedt Nemo Grabo met innovatieve technologie en jarenlange ervaring professionele oplossingen voor een breed scala aan toepassingen. De Grabo handzuigers met foamrand zijn ook geschikt om minder dichte materialen zoals karton en gips te dragen. Het nadeel is dat deze zuiger te krachtig kan zijn voor dun glas (dunner dan 6 mm); voor dergelijk glas is de Ottovac ontwikkeld.

 

Kim75

De Kim75 is oorspronkelijk ontwikkeld in samenwerking met Gevelridder en is inmiddels doorontwikkeld tot een betrouwbare zuiger met een display dat het vacuüm niveau en de batterijduur aangeeft. De zuiger ligt goed in de hand en is licht van gewicht. Het grote voordeel van de Kim75 is dat de rand van de zuiger wat groter en flexibeler is dan die van andere zuigers, waardoor er beter iets krom getrokken glas en andere materialen mee gedragen kunnen worden.

 

Powr-Grip

Wood’s Powr-Grip begon in een kleine garage en groeide uit tot een wereldleider in vacuümhefwerktuigen dankzij de innovatieve pompzuigers van oprichter Howard Wood. De vacuümzuignappen zijn vertrouwd in de glasindustrie. De zuigers worden in Amerika gemaakt en onderscheiden zich van hun goedkopere concurrenten doordat ze geen afdrukken achterlaten op het glas. De zuigers worden dan ook daadwerkelijk in Amerika geproduceerd.

 

Veribor

Veribor van Bohle begon in de jaren vijftig met de ontwikkeling van zuigheffers en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een tweede steunpilaar voor het bedrijf. De nieuwste generatie zuigers van Bohle, die deze maand door Gevelridder als eerste dealer van de Benelux werd gepresenteerd, is voorzien van een unieke functie: de zuiger kan niet worden uitgeschakeld zodra deze is aangezogen. Dit vergroot de veiligheid aanzienlijk, aangezien de zuiger alleen loslaat wanneer deze wordt ontlucht.

 

Bovendien ligt de zuiger buitengewoon goed in de hand. Daarom verkopen we deze zuiger onder de Elite categorie, als een investering in meer veiligheid.

 

Voordelen van deze zuigers zijn onder andere:

– Werklastlimiet van 120 kg
– Tot 600 keer pompen mogelijk (genoeg voor dagen tot weken)
– Meer comfort tijdens het werken dankzij bediening met één hand
– LED-display voor vacuüm- en batterijcontrole
– Accupomp kan worden vervangen door handpomp
– Gemaakt in Europa
– Meer veiligheid dankzij automatisch opnieuw pompen
– Vrij van kankerverwekkende koolwaterstofverbindingen (PAK’s)

 

Het nadeel van deze zuigers is dat ze nogal prijzig zijn. De Kim75 is daarom een goed alternatief als het budget wat beperkter is.

×