Regen en Vacuüm-systemen

regen en vacuüm

Regen en zuigers gaan niet altijd goed samen.

-Regen en zuigers- Bij Gevelridder bieden we een zorgvuldig geselecteerde collectie van topmerken zoals Powr-grip, Grabo, Kim75 en Veribor, bekend om hun betrouwbaarheid en duurzaamheid. De opkomst van automatische accu-zuigers maakt het tillen nog gemakkelijker, vooral voor professionals onderweg. Deze innovatie maakt het tillen van zware voorwerpen niet alleen ergonomisch, maar ook sneller en efficiënter.

Recentelijk hebben enkele klanten problemen ervaren met handpompzuigers als gevolg van het natte weer. Werken met zuigers in de regen is niet aan te raden, omdat vochtig weer leidt tot andere problemen.

Wanneer vocht aanwezig is in een vacuümsysteem, kan dit leiden tot verschillende problemen:

– Condensatie: Vocht kan condenseren en zich afzetten op oppervlakken binnen het systeem, met mogelijke corrosie en verstopping tot gevolg.

– Verontreiniging: Het vocht kan verontreinigingen bevatten die schadelijk zijn voor de materialen in het systeem, wat de prestaties kan verminderen.

– Uitdamping: Vocht in een onderdruk verdampt sneller waardoor de druk in het systeem zal verhogen, waardoor de zuigkracht minder wordt.

– Effect op materialen: Vocht kan reageren met materialen in het systeem, zoals afdichtingen of componenten.

En natuurlijk zal door vocht de zuiger sneller willen afglijden op het materiaal. 

Over het algemeen kan vocht de prestaties en betrouwbaarheid van het systeem verminderen. Het is daarom belangrijk om vacuümsystemen goed te conditioneren en te beschermen tegen vocht om optimale prestaties te garanderen, vooral tijdens regenachtige dagen. Het advies is altijd om niet te werken met zuigers als het regent. 

Tot slot willen we benadrukken dat het belangrijk is om de tilnorm van 23 kg aan te houden. In de bouw geldt als regel dat goederen zwaarder dan 50 kg niet handmatig verplaatst mogen worden. Gebruik in dat geval de Gevelridder of een ander tilhulpmiddel.

×