Nieuwe inspecties Rolsteigers

Arnbeidsinspektie Rolsteiugers

Nieuwsbericht: Rolsteigers opnieuw onder de loep

De Nederlandse Arbeidsinspectie heeft aangegeven opnieuw een grootschalige inspectie uit te voeren op het gebruik van rolsteigers op bouwplaatsen, slechts drie jaar na hun vorige inspectieronde. Gezien de signalen van de Vereniging van Steiger-, Hoogwerk- en Betonbekistingbedrijven (VSB), lijkt een hernieuwde inspectiegolf aanstaande. Dit onderstreept het toenemende belang van het waarborgen van de veiligheid op bouwplaatsen en het strikt naleven van de vastgestelde normen en voorschriften.

Gevelridder, toonaangevend in de bouwsector, benadrukt niet alleen het cruciale belang van een correcte en veilige opbouw van rolsteigers, maar biedt tevens hoogwaardige materialen die voldoen aan alle geldende normen en het A-Blad rolsteigers. Het gebruik van ons premium materiaal verzekert dat elke rolsteiger niet alleen op een veilige manier wordt opgebouwd, maar ook dat elk onderdeel nauwkeurig is afgestemd op de specifieke werkhoogte.

Verder heeft de VSB-commissie Ladders, Trappen en Rolsteigers een belangrijke flyer ontwikkeld genaamd ‘Wijzigingen in wet- en regelgeving rolsteigers en kamersteigers’. Deze is specifiek samengesteld om alle betrokkenen helder en duidelijk te informeren over de nieuwste wijzigingen in de regelgeving. Enkele van de meest opvallende aanpassingen betreffen de afstand tot het eerste platformniveau en de afstanden tussen de opeenvolgende platformniveaus. Bovendien worden nu ook de kleinere, vaak gebruikte rolsteigers, zoals vouw- of kamersteigers, meegenomen in de herziene norm, wat resulteert in strengere stabiliteitseisen.

Als Gevelridder staan wij voor expertise en betrouwbaarheid. We zijn niet alleen toegewijd aan het leveren van topkwaliteit rolsteigers, maar we zijn ook uw partner voor gedegen advies, training en ondersteuning. Ons team is altijd beschikbaar om u te begeleiden en ervoor te zorgen dat uw steigers voldoen aan alle actuele en toekomstige eisen.

De veiligheid van uw werknemers en de kwaliteit van uw projecten zijn onze topprioriteit. Daarom adviseren we u dringend om uzelf en uw team verder te informeren over de aanstaande veranderingen. De flyer ‘Wijzigingen in wet- en regelgeving rolsteigers en kamersteigers’ is direct beschikbaar voor download op www.vsbnetwerk.nl.

Kies voor betrouwbaarheid, kies voor expertise, kies voor Gevelridder.

×