Bouwbedrijf Van der Kolk Emmeloord b.v. is een all round bouwbedrijf in de Flevopolder dat onze Gevelridders gebruikt bij renovatieprojecten. Het bouwbedrijf is actief in nieuwbouw, verbouw, onderhoud en renovatie van alle soorten grote en kleine bouwwerken, waarbij het specialisme in de renovatie en verbouw ligt.

“Wij zijn actief voor verschillende verzekeringmaatschappijen waarvoor wij het herstel via de opstalverzekering uitvoeren”, aldus de heer Bouma, eigenaar van het bouwbedrijf.

De Gevelridders zijn door Bouwbedrijf van der Kolk Emmeloord b.v. aangeschaft voor een renovatie van 62 woningen in Emmeloord.

De heer Bouma legt uit: “Bij dit project worden alle woningen van een energielabel D-E naar energielabel A gebracht binnen de oude schil. Een deel van de renovatie houdt in dat de bestaande houten gevels worden vervangen, hiervoor worden de Gevelridders ingezet. De reden om de Gevelridders in te zetten op dit werk is dat er geen ruimte was voor een bouwkraan ter plaatse. De houten gevels moeten dan ook met de hand worden gedemonteerd en gemonteerd worden. De Gevelridders zijn handzaam, snel te plaatsen en er kan zeer gecontroleerd mee gewerkt worden bij het plaatsen.”